CLGS s’adherix al manifest contra la LGBT-fòbia a l’esport

Estàndard
  • El Club Esportiu LGTB Dracs, d’àmbit valencià, ha elaborat el Manifest #19F #EsportInclusiu per un esport igualitari i lliure de masclisme i LGTBIfòbia
  • El 19 de febrer és la diada contra la LGBT-fòbia a l’esport
  • CLGS ha treballat en diferents ocasions campanyes vinculades a aquesta diada

 

El Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) de la Safor-Valldigna (CLGS) s’adherix al manifest contra la LGBT-fòbia a l’esport que ha promogut el Club Esportiu LGTB Dracs, d’àmbit valencià, amb motiu del 19 de febrer dia contra la LGTB-fòbia a l’esport. “CLGS ha treballat històricament donant suport a aquest tipus de campanyes perquè pensem que s’ha de fomentar la visibilitat a l’esport de la diversitat afectivo sexual i d’identitat de gènere”, indica Ximo López.

“Des de CLGS donem total suport a les reivindicacions del Club Esportiu LGTB Dracs que són les reivindicacions de tot el moviment: una Llei Estatal d’Igualtat LGTBI i una Llei Estatal per a la Igualtat Real i Efectiva de les Persones Trans”, afirma López. En aquest sentit les lleis haurien de desenvolupar apartats específics que garantisquen la diversitat en igualtat de condicions a l’esport. “També és important que les administracions, federacions i òrgans competents de l’àmbit esportiu treballen de forma conjunta per evitar la LGTB-fòbia. També es reclama en aquest manifest que les persones trans tinguen dret a participar en totes les activitats esportives i competicions atenent la seua identitat de gènere a tots els efectes, així com que es fomente l’esport mixt en totes les categories d’edat i evitar la segregació binària.

Compromís dels clubs esportius saforencs

El Club Futbol Gandia, el Club de Futbol Base Gandia, la Unió Esportiva Beniopa i la Unió Esportiva Gandia van participar en 2016 en la campanya #Ligadelarcoiris, impulsada per la CLGS, per promoure la visibilitat de les persones gais, bisexuals en els esports.

Organitzacions esportives LGTB

Dracs és una de les organitzacions esportives LGTB d’Espanya que en aquesta ocasió ha elaborat el Manifest #19F #EsportInclusiu per un esport igualitari i lliure de masclisme i LGTBIfòbia. Les organitzacions esportives LGTB treballen per fomentar la visibilitat LGTB a l’esport i per fer denúncia pública de la discriminació que pateix el col·lectiu en aquest àmbit. “Cal no oblidar que l’esport genera referents socials i de comportament i que pot ser un àmbit important de visibilitat del col·lectiu i de conscienciació contra la discriminació”, afirma López.

19 de febrer, dia contra la LGTB-fòbia a l’esport

El 19 de febrer va nàixer Justin Fashanu, el primer futbolista en actiu que en 1990 va dir públicament que era gai, per la qual cosa va patir homofòbia i rebuig. Per aquest acte de valentia, tot i la discriminació que va patir Fashanu és recordat pels clubs esportius LGTB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s