Guia antidiscriminatòria LGTB

Pàgina

L’LGTBIfòbia és un acte d’agressió que viola la llibertat fonamental de les persones. És important tindre clar que hem de ser lliures de manifestar la nostra afectivitat i la nostra forma de ser sense por. I que, si ho fem i resultem agredits, tenim drets, ho podem denunciar. A més, si ho denunciem, estem contribuint a fer més difícil que una altra persona LGTBI siga agredida o discriminada.

Recorda: la nostra por és la seua força. La por de les persones LGTBI és la força dels agressors.

Desgraciadament, però, vivim en una societat en la qual, malgrat els avanços socials aconseguits en matèria de drets civils i, concretament, en drets de persones LGBTI, segueixen produint-se discriminacions i agressions per part de gent que no accepta la diversitat d’opcions afectivo-sexuals, familiars o de gèneres. Per això, les persones LGTBI necessitem empoderar-nos i tindre clar com ens podem defendre en cas d’agressió. És aquesta la motivació de la guia antidiscriminatòria que tens a les mans, elaborada prenent com a fonts les guies publicades per l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya i per l’Observatori Madrileny contra l’Homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Des del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS) donem aquest pas perquè considerem que és important en un entorn rural com el de Gandia i la comarca. El moviment LGTBI és menys fort ací que a les grans ciutats i la visibilitat de les persones LGBTI també hi és menor. Si partim que, en la societat valenciana, les víctimes d’LGTBIfòbia no solen denunciar les agressions, i que s’ha de fer una tasca d’empoderament del col·lectiu perquè ho facen, això s’agreuja en un entorn rural. Per això volem donar un primer pas amb aquesta guia antidiscriminatòria, per a visibilitzar el problema, per a empoderar les persones LGTBI i fer eixir a la llum aquesta violència, i així quantificar-la, com a condició primera per tal de poder, finalment, eradicar-la.

Guia Antidiscriminatòria LGTB Gandia CLGS