El Col·lectiu LGTB de la Safor-Valldigna demana a l’Ajuntament de Gandia que conserve la memòria de Javier Abil

Estàndard

El Col·lectiu LGTB de la Safor-Valldigna demana a l’Ajuntament de Gandia que conserve la memòria de Javier Abil

● Abil va ser assassinat al Grau la nit del 5 de maig de 2014

● CLGS es mostra crítica amb que la darrera instància no reconeguera l’agreujant d’homofòbia

● Els observatoris valencià i català contra la LGTBI-fòbia es posicionen també de forma crítica en un cas que consideren evident d’homofòbia

● Més de 30 organitzacions socials de la comarca i del moviment LGBTI dónen suport a la petició

● L’associació LGTB de la Safor Valldigna reclama una placa o monument en memòria de l’assassinat i un acte institucional anual que recorde el seu cas

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (LGBT) de la Safor-Valldigna -CLGS- demana al’Ajuntament que conserve la memòria de Javier Abil que va ser assassinat al Grau la nit del 5 de maig de 2014. CLGS es mostra crítica amb que la darrera instància no reconeguera l’agreujant d’homofòbia. L’Observatori Valencià contra la LGTB-fòbia il’Observatori Contra l’Homofòbia -el primer en denunciar el cas- es posicionen també de formacrítica en un cas que consideren evidentd’homofòbia. Més de 30 moviments socials de la comarca i del moviment LGBTI dona suporta la petició. 

L’associació LGTB de la Safor Valldigna reclama una placa o monument en memòria de l’assassinat i un acte institucional anual que recorde el seu cas. La proposta, que també compta amb el suport de la família, s’ha presentat via registre de l’Ajuntament adreçada a la Junta de Portaveus amb l’objectiu de ser debatuda en el plenari del 22  de juny.

La proposta d’acords per al plenari és la següent:

Des de CLGS reclamem la visibilització de l’homofòbia en aquest cas: estem davant d’un dels crims més cruels per LGTB-fòbia de la historia democràtica d’Espanya. Per això demanem als partits polítics de Gandia que es comprometen a:

  • Una placa al barri on va ser assassinat el 5 de maig de 2014 on quede visible que va ser víctima de l’homofòbia.
  • Algun tipus d’acció de visibilitat anual que faça memòria del cas Javier Abil
  • Menció del cas en els actes institucionals del 17 de maig -Dia Mundial contra la LGBT-fòbia- o el 28 de juny, dia de l’Orgull LGBT. 


La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es exro-xexsaeh2yf-1.jpg

 Víctima de l’homofòbia

Des de CLGS reclamen la visibilització de l’homofòbia en aquest cas “estem davant d’un dels crims més cruels per LGTB-fòbia de la historia democràtica d’Espanya. Per això demanem als partits polítics de Gandia que es comprometen a l’aprovació per unanimitat d’aquesta declaració institucional de reconeixement de Javier Abil Orpegui com a víctima de l’homofòbia”, s’afirma a la proposta.

L’organització reclama “dedicar-li una placa o monument en memòria de Javier Abil Orpegui al districte del Grau que el reconega com a víctima de l’homofòbia” i el compromís per realitzar anualment un acte institucional, amb la participació de les entitats, d’homenatge i memòria d’Abil Orpegui” que “faça visible la violència LGTB-fòbica”.

L’associació LGTB considera que la societat saforenca “tenim un deute pendent amb ell: fer visible l’homofòbia del cas”. I reivindica que una part del paper del moviment LGTB “és evitar que les persones LGTB mortes per l’odi al col·lectiu no caiguen en l’oblit, part de lanostra feina és recordar els nostres morts, fer memòria. I ho fem per evitar que torne a passar, per conscienciar a la societat i a les institucions i perquè quan ens agredeixen a un, ens agredeixen a tots. “La nostra por, és la seua força” diu un lema històric del moviment LGTB. Javier podria haver estat qualsevol de nosaltres. Per això tenim clar que la por de les persones LGTB, és la força de les persones LGTBfòbiques. I nosaltres hem perdut la por”, afirmen des de l’organització.

Les imatges que s’adjunten són de l’acte d’homenatge públic a Javier Abil que es va fer a Gandia el maig de 2017. La font de les mateixes és: Front LGBT.

Les organitzacions que donen suport de moment.

Moviments socials de la Safor

CGT de la Safor

Ca Saforaui

Acció Cultural del País Valencià Safor

Antifeixistes de la Safor

Endavant La Safor

COS La Marina i La Safor

Decidim La Safor-Valldigna

PAH La Safor

Valldigna LGBT

Casal Jaume I

CSO El Molí (Potries)

Straight Edge de la Safor

Associació Republicana de la Safor

Dret a ser

Associació de veïns “Salvem el Parc de Sant Pere”

Podem Gandia

Moviment LGTB:

Diversitat Alacant

Front d’Alliberament Gai de Catalunya

Observatori contra l’Homofòbia

Observatori Valencià Contra la LGBTfòbia

Castelló LGBT

Mariola LGBT

Encara en Acció, moviment afectiu, sexual i de gènere

Penya LGBT València Club de Fútbol

Dracs LGBT

Samarucs

Fundació Enllaç

Crida LGBTI

Chrysallis

Lambda València

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s