CLGS denuncia l’aparició a Gandia de pintades discriminatòries cap a les persones amb VIH i sida

Estàndard
  • Han aparegut unes pintades a diversos punts de la ciutat de Gandia en les que s’anima a discriminar a una persona revelant el seu estat serològic amb frases com ara «XX tiene el Sida, cuidado» “xx sidoso” i “xx SIDA”
  • CLGS havia llançat una campanya contra la discriminació de les persones que tenen VIH i sida el dilluns 1 de març coincidint amb el dia de la zero discriminació

Des del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals -LGTB- de la Safor – Valldigna (CLGS) es denuncia públicament l’aparició d’unes pintades a diversos punts de la ciutat de Gandia en les que s’anima a discriminar a una persona revelant el seu estat serològic amb frases com ara «XX tiene el Sida, cuidado» “xx sidoso” i “xx SIDA”. “Considerem que aquests fets atemptem contra la dignitat de les persones, ja que revelar l’estat serològic d’una persona s’ha fet amb intencions clarament discriminatòries quan, a més,  la informació sobre la salut forma part de les dades personals i és privada”, indica Ximo López, coordinador de CLGS. VIH i sida han colpejat durament el col·lectiu LGTB. CLGS s’ha posat en contacte amb la regidora de sanitat de Gandia, Liduvina Gil, que s’ha compromés a posar-se en contacte amb els propietaris dels espais on estan les pintades per poder esborrar-les perquè “atempten contra els drets humans i discriminen a les persones amb VIH i sida”, afegix López.

Des de CLGS s’ha elaborat un cartell reivindicatiu per denunciar aquest acte discriminatori i seròfobic amb el lema “A la Safor, cap agressió sense resposta”. “Considerem inacceptable l’aparició d’aquestes pintades i per això CLGS convida a tota la ciutadania a compartir el cartell a les xarxes socials i a imprimir el cartell i pegar-lo damunt de qualsevol pintada seròfobica que vegen a la ciutat de Gandia”, assenyala López.

Uns dies abans CLGS havia llançat conjuntament amb el Consell de Joves una campanya, coincidint amb el Dia de la Zero Discriminació per conscienciar a la població de la comarca de la Safor de la importancia d’erradicar la discriminació de les persones amb VIH i sida. “Des de CLGS ens comprometem a denunciar públicament qualsevol fet LGTBIfòbic o discriminatori i impulsar campanyes, accions reivindicatives i manifestacions en defensa de la igualtat i diversitat de la població de la Safor”, conclou López.

Les pintases estan en una façana de la cantonada del carrer Ferrocarril d’Alcoi amb el Passeig de les Germanies i el carrer Ferrocarril d’Alcoi en front de la porta de l’antic Mercadona del Torreón.

Adjuntem també el cartell Stop serofoboa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s