Ximo López, nou coordinador del Col·lectiu LGTB de La Safor-Valldigna amb el 75% del vots

Estàndard
  • El nou grup coordinador vol promoure la visibilitat LGTB, els espais de trobada per al col·lectiu i impulsar activitats culturals i esportives

  • La candidatura guanyadora compta amb participació de membres de grups coordinadors anteriors i representa diferents sensibilitats dins de l’organització

Ximo López ha estat elegit nou coordinador del Col·lectiu LGTB de La Safor-Valldigna (CLGS) en l’assemblea que l’associació va celebrar de forma digital el passat 12 de desembre amb el 75% dels vots emesos front el 25% de la candidatura presentada per la coordinadora sortint, Alexia Herranz. Ximo López és veí de Gandia, de 33 anys, ha participat de diferents moviments socials i polítics i va ser secretari d’organització de CLGS en 2016. Llicenciat en Comunicació audiovisual, ha treballat per a diferents departaments i institucions culturals de la comarca o departaments de comunicació i ha contribuït a la visibilitat drag amb el seu personatge “Pantodivah” amb el qual també ha exercit de dj en locals d’oci nocturn LGTB. 

La candidatura de López està formada per gent amb experiència en l’entitat i que ha format part d’anteriors grups coordinadors que vol donar un impuls a l’associació i posar-se al servei del col·lectiu LGTB. En formen part del nou grup dos dels socis fundadors com ara el secretari d’organització, Juan Carlos Escudero; i Salva Faus, com a secretari. Com a tresorer, Juan Creix -l’únic membre que no ha estat en altres grups coordinadors-; i Brian Galera com a vocal, càrrec que també va ocupar en una legislatura anterior. Un nou grup d’activistes joves, amb ganes i il·lusió de fomentar entre altres l’activisme i la visibilitat lèsbica i bisexual, col·laborarà de forma externa amb el grup coordinador que aportaran el contacte amb les noves generacions i la seua experiència i idees en altres àmbits com ara Andrea Pallarés, Cristian Trotonda, Pablo Sousa i Juan Antonio Pérez.

El nou grup coordinador compta amb la participació de membres de grups coordinadors anteriors que volen re-impulsar la organització. Part de l’argumentari de la candidatura guanyadora és molt crític amb el grup coordinador anterior i la seua gestió que consideren que va paralitzar l’entitat. Una anàlisi compartida per molts socis que van reclamar una assemblea extraordinària per escrit el 12 de desembre, que per les restriccions del COVID-19 ha hagut de ser online, cosa que s’ha vist reflectida en el massiu vot que ha obtingut la candidatura encapçalada per López: un 75% de suport.

La carta de presentació de la candidatura assenyala que “un grup de persones LGTB ha decidit derribar les portes de l’armari i presentar una candidatura per a reactivar CLGS”, una entitat pionera i referent del moviment associatiu i activista LGTB de la Safor. El nou grup coordinador vol crear “mecanismes de cohesió social que impulsen l’agermanament del col·lectiu i un espai en el qual tots els seus participants se senten segurs, integrats i empoderats. Es tracta d’una candidatura consensuada amb un ampli grup de socis per iniciar un nou cicle de activisme”, afirmen a la presentació del seu programa.

Un decàleg pel col·lectiu LGTB de la Safor

López va exposar en l’assemblea els deu punts del seu programa que vol desplegar durant els dos anys que durarà la propera legislatura entre els quals destaca la visibilitat, els punts de trobada i les activitats culturals i esportives. Entre els punts més destacats López reclama “la memòria de Javier Abil, que va ser assassinat i esquarterat per ser gai, fa 6 anys”. en un dels actes d’homofòbia més cruels i salvatges que ha patit una persona del col·lectiu en la nostra comarca. “Hem de mantindre viva la memòria d’Abil per poder erradicar la LGTB-fòbia de la societat”, conclou. 

1/ Visibilització de CLGS a través del llançament d’una campanya de promoció i imatge de marca o branding.

2/ Posicionament online de l’associació mitjançant la creació de campanyes creatives amb un marcat component audiovisual a través de xarxes socials (Facebook i Twitter, Instagram o Tik Tok) i comptes en aplicacions LGTB com Wapa o Grindr.

3/ Creació de comunitat i agermanament LGTB entre els socis i simpatitzants, mitjançant l’impuls d’activitats esportives i culturals: excursions, espais d’oci, esdeveniments esportius.

4/  Establiment de sinergies amb la resta del teixit associatiu, empresarial i institucional de la Safor, impulsant acords de col·laboració per a la realització d’actes (contacte amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor, cursos de formació online en el Urbalab, impuls de projectes amb les diferents Associacions de Veïns de Gandia,…).

5/ Revitalització de la seu de CLGS com a punt de trobada segura i de socialització LGTB per a tots els associats i simpatitzants.

6/ Restabliment de relacions amb el Consell de Joves de Gandia, la FELGTB i resta d’associacions i col·lectius LGTB del País Valencià.

7/ Foment de la importància del col·lectiu drag com a promotor de l’activisme LGTB i impuls de campanyes contra la plumofòbia.

8/ Denúncia pública davant qualsevol acte de LGTB-fòbia que esdevingui a la comarca de la Safor en particular i en qualsevol part del País Valencià, Espanya o el món en general.

9/ Reivindicació de la figura de Javier Abil, jove de Gandia assassinat per ser LGTB.

10/ Impuls de projectes d’Oci LGTB, especialment la creació d’un podcast online per a difondre i visibilitzar la realitat del nostre col·lectiu, combinant activisme amb música, art i divisme LGTB.

Contacte: comunicacio.clgs@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s